Bogdan Ivan Gruia (PSD) propune 3 soluții care să mențină în viață IMM-urile

Bogdan Ivan Gruia (PSD) propune 3 soluții care să mențină în viață IMM-urile

Bogdan Ivan Gruia, candidatul de pe a doua poziție la Camera Deputaților din partea Partidului Social Democrat, susține că ministrul finanțelor, Sorin Cîțu, împreună cu ceilalți decidenți ai Guvernului nu găsesc soluții pentru a debloca IMM-urile, astfel zilnic se închid sute de afaceri de familie și șomajul este în creștere.

,,Deficitul României a ajuns la 9,1 la sută din PIB. Este vorba de 96 miliarde de lei. Ministrul de finanțe este încrezător că ne vom reveni, Ludovic Orban spune că stăm pe cai mari și înotăm către prosperitate, iar  președintele Iohannis spune că situația nu este atât de gravă!?! Sloganul #DezvoltămRomânia rămâne un simplu slogan de campanie agățat sfidător de dramele IMM-urilor.” – spune Bogdan Ivan Gruia.

“Zilnic se închid sute de afaceri de familie, șomajul crește, destinele oamenilor capătă accente dramatice. În timp ce premierul se laudă cu creșterea puterii de cumpărare, specialiștii au dat publicității salariul net al unei persoane pentru asigurarea unui trai decent: 2.818 lei! Marii economiști liberali ar trebui să explice cum pot supraviețui românii în lipsa unui loc de muncă, cu salarii tăiate, cu pensii care nu au fost mărite cu 40 la sută etc.” mai spune candidatul social-democrat.

Bogdan Ivan Gruia oferă și câteva soluții rapide, care ar rezolva unele dintre aceste probleme: scutirea de taxe și impozite pentru angajatori pe perioada pandemiei; credite nerambursabile  pentru firmele ce își mențin activitatea; plata unei părți din salariile angajaților.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*