Bugetul de investiții al lui Cîțu pe 2021 promite bistrițenilor studii de fezabilitate

Bugetul de investiții al lui Cîțu pe 2021 promite bistrițenilor studii de fezabilitate

Proiectul de buget pentru 2021 gândit de Guvernul Cîțu a fost publicat acum câteva zile. BistritaBusiness.ro a analizat ce investiții își propune în acest an Ministerul Transporturilor, care are alocat un buget de 14,1 mld. lei, cu 10% mai mare decât în 2020.

Trei sunt obiectivele care interesează în mod direct județul Bistrița-Năsăud. Primul, modernizarea tronsonului de cale ferată Apahida – Suceava. Ministerul va finanța în 2021 un Studiu de Fezabilitate pentru această investiție. De altfel, CFR Infrastructură a lansat deja miercuri, 10 februarie, o licitație pentru elaborarea unui SF și a proiectului tehnic pentru modernizarea subsecțiunii Apahida – Ilva Mică din linia de cale ferată Apahida – Suceava.

Doi, Autostrada Nordului, aprobată prin Lege în 2020, care ar trebui construită, potrivit actului legislativ, în 4 ani. Pentru acest proiect, Ministerul Transporturilor a alocat bani doar pentru finalizarea Studiilor de Fezabilitate pe cele 3 tronsoane (Baia Mare-Bistrița, Bistrița-Vatra Dornei, Vatra Dornei-Suceava).

Trei, varianta ocolitoare a orașului Beclean, despre care Ministerul spune că va intra în etapa de “proiectare/execuție”.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*