Bureții pentru Mercedes și Audi produși la Masterfoam Bistrița n-au făcut profit în 2017

Bureții pentru Mercedes și Audi produși la Masterfoam Bistrița n-au făcut profit în 2017

Producătorul de burete pentru industria automotive MASTERFOAM Bistrița și-a crescut afacerile cu 22% în 2017, la 19,7 milioane lei, însă acestea nu au ieșit pe plus. Pentru prima oară în ultimii 6 ani, compania a avut rezultat negativ.

Cu cei 66 de angajați ai săi, MASTERFOAM fabrică obiectele din spumă poliuretanică pe care le găsim în banchetele, spătarele, în portbagaj sau sub capota mașinilor produse în Europa de giganții Mercedes, Audi ori VW.

Compania este deținută de Masterfoam BV, din Olanda, iar administratorul ei este chiar proprietarul concernului, Udo Johannes Storck. Potrivit informațiilor din presa olandeză, Udo s-a născut într-un sat din Germania, a crescut într-o familie obișnuită, a studiat administrarea afacerilor și a început să lucreze în industria maselor plastice. Pe la 20 de ani a făcut un studiu pentru șefii săi despre cum ar fi să producă spumă polieuretanică pentru sectorul auto. Pentru studiul său a primit 100 de mărci germane. Așa a intrat în industria automotive și acolo a rămas. După 20 de ani de la acel moment, a început să lucreze pentru olandezii de la Masterfoam, ca director comercial. Asta era în 2008. Își promisese lui însuși că la 40 de ani va avea propria afacere și drumul lui nu părea că merge într-acolo. Până într-o zi când, Hein Wiegerinck, proprietarul de atunci al Masterfoam, și-a exprimat dorința de a vinde compania. În 2011, Udo Storck devenea acționar al brandului olandez, alături de un investitor puternic, Wadinko. După preluare, germanul a pus rapid Masterfoam pe drumul expansiunii, deschizând birouri pentru vânzări în Germania, Marea Britanie, România și Spania. El a decis apoi să deschidă în România și o unitate de producție și a ales Bistrița pentru asta.

Categories: Business in top

About Author