Bursa AJOFM: Absolvenții vor să muncească, angajatorii cer experiență

Bursa AJOFM: Absolvenții vor să muncească, angajatorii cer experiență

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți se desfășoară astăzi la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud și a atras încă de la deschidere zeci de tineri absolvenți. Aceștia caută job-uri cu program flexibil, vor salarii decente și condiții de muncă bune. Angajatorii caută experiență.

“Am absolvit anul trecut Facultatea de Construcții de la Cluj și caut un loc de muncă decent, cu un salariu potrivit și un angajator care să mă respecte”, ne-a explicat Iosif Nedelea. Tânărul povestește că până acum a muncit în alte domenii însă crede că e timpul să se axeze pe ceea ce a studiat și astăzi a venit la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți să vadă ce oportunități apar.

Absolventă de Litere la Baia Mare, Mihaela Covaci caută și ea un loc de muncă. “Și dacă nu găsesc în domeniul meu tot sper să fie ceva și pentru mine. Îmi doresc să muncesc, să am banii mei. Oferte văd că sunt, îmi încerc norocul la câteva firme și sper să reușesc să mă angajez“, ne-a povestit aceasta.

Tinerii absolvenți sunt încrezători și majoritatea au discutat cu angajatorii prezenți astăzi la bursa locurilor de muncă, ba chiar au lasat și CV-uri în speranța că vor fi contactați de cei care le-au făcut oferte de muncă.

“Noi am venit la bursă cu o ofertă destul de bună. Sperăm să fie și lume interesată. Căutăm oameni serioși, dornici să muncească și cu experiență. Aici mereu a fost o problemă: experiența. Știm că este o problemă pentru tinerii absolvenți, însă noi, ca angajatori, trebuie să ne gândim la ceea ce e în avantajul nostru. În cadrul Leoni lucrează tineri care sunt studenți. Lucrează cu 6 ore, acumulează experiență și atunci când termină studiile rămân la noi”, explică reprezentanții Leoni.

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți s-au prezentat 25 de angajatori, iar în total aceștia pun la bătaie 210 locuri de muncă. Printre cei care au căutat tineri absolvenți pe care să îi angajeze se numără Selgros, Fildadelfia, RAAL, Teraplast, Hydrosfer Instal, Francesca, E Cablaje, Polimed și TeraGlass

Categories: Business in top

About Author