Cadrele medicale care îngrijesc pacienţi cu COVID-19 ar putea avea contracte nedeterminate

Cadrele medicale care îngrijesc pacienţi cu COVID-19 ar putea avea contracte nedeterminate

Vești bune pentru cei care s-auangajat în sistemul sanitar pe perioada stării de urgență și care îngrijesc pacienți cu COVID-19! Astăzi senatorii au introdus un amendament la Ordonanța 40/2020 care prevede ca aceștia să poată opta pentru un contract de muncă pe perioadă nedeterminată, după încheierea stării de urgenţă.

Senatorii au votat telefonic pentru modificările Ordonanței 40/2020 care prevede întărirea capacităţii administrative a sistemului sanitar.

“În cazul personalului medical, angajat în perioada stării de urgenţă în unităţile sanitare pe secţiile desemnate să asigure asistenţa medicală a pacienţilor cu COVID-19, la încetarea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată, unitatea medicală va încheia contracte de muncă pe durată nedeterminată. Contractul individual de muncă este încheiat înainte de împlinirea termenului de 45 de zile, la exprimarea acordului din partea angajatului în cauză”, prevede amendamentul.

Proiectul de lege care aprobă Ordonanța 40/2020 va merge în dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

În Bistrița-Năsăud au fost scoase zeci de posturi la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. Au fost angajați medici, asistenți medicali, brancardieri, infirmiere și șoferi.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*