Carburanții s-au ieftinit chiar și cu 10 bani/litru

Carburanții s-au ieftinit chiar și cu 10 bani/litru

Prăbușirea cotațiilor internaționale ale petrolului are deja urmări! Cele mai importante companii distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, Lukoil și Rompetrol au scăzut începând de astăzi prețurile carburanților.

În cazul liderului pieței, OMV Petrom ieftinirile au fost de 10 bani/litru.

Chiar dacă marți petrolul Brent s-a apreciat, tendința de ieftinire a carburanților pe piața autohtonă va continua. Companiile distribuitoare de carburanți transmit cu întârziere evoluția medie a prețurilor internaționale în prețul la pompă, tocmai pentru a evita ca acesta să nu fluctueze masiv.

Începând cu 1 ianuarie 2020 a fost eliminată supraacciza la carburanți. Asta, dar și evoluția prețului internațional al petrolului (afectat de epidemia de Coronavirus și de războiul prețurilor dintre Rusia și Arabia Saudită), au făcut ca la pompă carburanții să fie mai ieftini cu aproximativ 13% sau 80 de bani de începutul anului.

La finalul lunii ianuarie prețul unui litru de benzină era de aproximativ 5,65 de lei, iar cel al unuia de motorină de 5,75 lei. În prezent, benzina a coborât sub 5 lei, iar motorina a ajuns la 5,1 lei.

Categories: National

About Author