Care sunt criteriile pentru ca un elev să primească una din cele 250.000 de tablete de la Guvern

Care sunt criteriile pentru ca un elev să primească una din   cele 250.000 de tablete de la Guvern

Guvernul a alocat bani pentru achiziționarea celor 250.000 de tablete conectate la internet ce vor fi disponibile elevilor din România prin programul “Școala de acasă”.

Potrivit unui ordin semnat și distribuit deja de Ministerul Educației către inspectoratele județene și din București, de program beneficiază și elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei și care nu au un dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Pentru această categorie de elevi se alocă un număr de 20.495 de dispozitive din totalul de 250.000.

Tabletele vor fi distribuite pe baza necesarului întocmit de către fiecare inspectorat școlar în parte.

Criteriile generale pentru selecția primară a beneficiarilor programului sunt:

  • Elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ de stat.
  • Elevii proveniți din medii defavorizate.

Suplimentar, criteriile specifice pentru selecția beneficiarilor Programului sunt:

  • Elevii ale căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și care nu au posibilitatea de a dispune un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

În Bistrița-Năsăud urmează să ajungă circa 3.500 de astfel de dispozitive. De centralizarea datelor cu elevii care ar avea nevoie de tablete conectate la internet pentru a putea participa la cursurile școlare online s-a ocupat Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud. Potrivit calculelor făcute de ISJ BN, în Bistrița-Năsăud sunt aproape 3.000 de elevi care nu au acces la un astfel de dispozitiv.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*