Câți bani, concret, va înghiți complexul Wonderland în 2018?

Câți bani, concret, va înghiți complexul Wonderland în 2018?

Potrivit proiectului de buget propus de Primăria Bistrița, aflat în dezbatere publică, aproape 5 milioane de lei sunt alocați și în 2018 pentru investiții în Complexul Wonderland.

 Suma respectivă este doar un început, pentru că ea reprezintă în mare parte costurile cu proiectarea unor obiective viitoare, care vor fi realizate în anii care vin.

Astfel, pentru proiectarea unui parc în cadrul Wonderland au fost alocați 175.000 lei. Pentru realizarea proiectului tehnic al viitorului Aqua Park, bugetul prevede 764.000 lei. Faza de proiectare și începere a execuției la instalația de vară tip Alpine Coaster va înghiți 2,7 milioane lei. Amenajarea unei pârtii de schi (inclusiv utilitățile) are propusă o finanțare de 80.000 lei, iar proiectul tehnic al drumului de acces spre complex va consuma 362.000 lei. Pentru construcția unui imobil unde să fie adăpostite utilajele aferente pârtiei de schi și care să include câteva toalete au fost alocați 718.000 lei.

Investițiile prevăzute pentru Wonderland în 2018, care se apropie de 5 milioane lei, se adaugă la cei cca. 25 milioane lei investiți până acum, în mare parte în pârtia de schi.

Sumele alocate vor fi însă mai mari începând din 2019, când proiectele comandate în acest an vor intra în execuție. Doar drumul de acces spre complex, incluzând o pistă de biciclete – în lungime totală de 2,5 km – , cu tot cu rețele electrice, de apă și canalizare, ar costa 14,4 milioane euro, potrivit unui studiu de fezabilitate comandat de Primărie în 2014.

Deocamdată, singurele surse de finanțare ale acestui complex provin din bugetul local.

Deocamdată, pârtia de ski de la Unirea, inaugurată vinerea trecută, a fost închisă, pentru că zăpada nu persistă din cauza temperaturilor ridicate.

 

Categories: Local

About Author