Ce biserici primesc bani de la Primăria Bistrița

Ce biserici primesc bani de la Primăria BistrițaPrimăria Bistrița anunță că vrea să împartă aproape 700.000 lei unor biserici din municipiu. Banii sunt destinați pentru continuarea unor lucrări de reparații și întreținere. Decizia finală în ceea ce privește alocarea sumelor o vor lua consilierii locali care au fost convocați la o ședință ordinară în 30 aprilie.

În total, municipalitatea vrea să împartă 685.000 lei pentru 7 biserici din Bistrița. Cea mai mare sumă, 535.000 lei, ar urma să ajungă la Biserica Ortodoxă Română “Coroana”, banii urmând să fie folosiți pentru lucrările de conservare ale construcției.

Alți 30.000 lei ar urma să ajungă la Biserica Creștină Baptistă “Emanuel” de pe strada Grigore Pletosu, bani cu care ar urma să fie făcute o serie de lucrări pentru amenajarea lăcașului de cult.

Câte 25.000 lei au fost rezervați pentru Parohia Ortodoxă Română “Sfinții Împărați Constantin și Elena” (Viișoara), Parohia Romano-Catolica (str. Gheorghe Șincai), Parohia Greco-Catolica “Bunavestire” (str. Gării) și Parohia Ortodoxă Română “Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin” (str. Subcetate).

Primăria Bistrița a alocat alți 20.000 lei pentru Parohia Ortodoxă Română “Sfântul Ioan Botezătorul”.

Consilierii locali sunt cei care vor decide dacă banii vor fi sau nu alocați bisericilor. Ședința ordinară va avea loc la finalul acestei luni.Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*