Ce business de peste 21 mil. lei s-a născut, discret, din cenușa MIRO SA?

Ce business de peste 21 mil. lei s-a născut, discret, din cenușa MIRO SA?

Noua afacere a fost fondată în 2018 – când MIRO a intrat în faliment – și în primul an de activitate avea deja venituri de 15,5 mil. lei. În 2019, compania a urcat la un rulaj de 21,8 mil. lei și la 160 de angajați. Cine este compania MPI Steelprocess SRL, care a crescut, discret, pe ruinele MIRO SA, preluând businessul și mare parte din angajați?

Ce s-a întâmplat până în 2018 la adresa de pe strada Industriei nr. 4? S-a întâmplat afacerea MIRO SA, fondată de antreprenorul Ion Măgădan, care însă după o perioadă de glorie a ajuns în insolvență și, mai apoi (2018), în faliment. La această oră, lichidatorii de la CITR se chinuie să vândă din activele MIRO – inclusiv ferma de la Petriș – sperând să obțină pentru creditori cca. 6 mil. euro.

Pe ruinele companiei MIRO, aflată în insolvență, dar în directă legătură cu aceasta, a apărut, acum doi ani, MPI Steelprocess SRL.

Compania este deținută de George Măgădan (80%, fiul antreprenorului Ion Măgădan) și Cristina Rus (20%). Afacerea are ca obiect principal de activitate fabricarea de componente pentru mașini terasiere, echipamente de ridicat și manipulat. Adică se află în concurență directă cu tradiționalul COMELF. Unul dintre administratorii firmei, potrivit platformei www.listafirme.ro, este Vasile Bar, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița, cunoscut apropiat al lui Ioan Măgădan. Acesta a fost și administratorul MIRO SA, la momentul falimentului.

“Obiectivul nostru este să devenim furnizor agreat pentru principalele companii producătoare de echipamente pentru construcții” anunță MPI Steelprocess pe website-ul propriu.

Familia Măgădan a mai controlat 40% din firma MCM Steel SA (în Caraș Severin), care a intrat în faliment în 2019, după o pierdere de 11,3 mil. în 2018.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*