Ce cartier vechi din Bistrița se va transforma radical?

Ce cartier vechi din Bistrița se va transforma radical?

Potrivit LicitațiaPublică.ro, Primăria Bistrița scoate la licitație serviciile de elaborare a documentațiilor tehno-economice pentru modernizarea cartierului Andrei Mureșanu, suma alocată fiind de cca. 172.000 lei. Firmele interesate sunt așteptate să depună oferte până în data de 20 decembrie a.c. 

Conform anunțului municipalității, acest proiect vizează realizarea unui spațiu public care, ”prin calitatea dezvoltării sale arhitecturale, estetice, peisagistice și funcționale să satisfacă nevoile și exigențele utilizatorilor săi, locuitorii municipiului Bistrița”.

Astfel că, Primăria Bistrița dorește îmbunătățirea factorilor de mediu și a calității vieții în cartierele cu ansambluri de blocuri vechi, construite între 1960 și 1989. Se plănuiește reamenajarea spațiilor verzi, a străzilor, parcărilor, locurilor de joacă, a zonelor pietonale și comerciale, precum și a punctelor de colectare a deșeurilor din acest cartier. 

În urma proiectului de regenerare urbană vor fi conturate următoarele funcțiuni: 

  • zone de tip ”shared space” prin reamenajarea/ reconfigurarea străzilor urbane/ aleilor: Fântânele, Ineu, Heniu, Tihuța, Rotunda. Acestea vor fi transformate în zone de tip ”shared space” pentru circulația pietonilor și bicicliștilor, pentru accesul motorizat, situații de urgență, aprovizionare, inclusiv marcaje pentru persoanele cu dizabilități. 
  • zone pietonale (trotuare), vor fi incluse măsuri pentru persoanele cu dizabilități (dale tactile pentru ghidare și orientare nevăzători);
  • piste de biciclete și garaje semideschise, cu acoperiș și/sau fațade verzi, cu panouri fotovoltaice;
  • zona verde de loisir și relaxare adaptate pentru diferite tipuri de utilizatori – copii, adolescenți, adulți, vârstnici, persoane cu dizabilități;
  • zona de adunare/ adăpostire – având forma unor construcții pavilionare acoperite, de mici dimensiuni; 
  • zone de agrement – diferite sporturi precum: fitness, jogging, jocuri, ciclism;
  • zona de joacă pentru copii – vor fi montate instalații de joacă creative, incluzive și ecologice;
  • zona pentru animale de companie;
  • zona de colectare a deșeurilor/ gospodărească/ administrativă.
Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*