Ce companie bistrițeană e pe val, producând la greu biocide pentru piața românească?

Ce companie bistrițeană e pe val, producând la greu biocide pentru piața românească?

O companie din Năsăud s-a înscris în Registrul Național al Produselor Biocide și produce la greu, în aceste zile, dezinfectante pentru piața românească.

ECOSERV SRL Năsăud deține o licență pentru producția de alcool sanitar, care ajunge la beneficiari cu denumirile Dora, Aro Premium, Dona, Prima, Proxi și Evrika Qulity. Firma a fost fondată în 2005 de antreprenorii Dana Teban și Aurel Vancea și a rulat peste 4 mil. lei în 2018, cu 19 angajați. Reprezentanții companiei nu au putut fi contactați, dar surse din mediul local de business susțin că Ecoserv a prins aripi în ultimele două-trei săptămâni, cu comenzi uriașe la produsele sale.

În paralel, familia Harșian, cu afaceri în agricultură și imobiliare, încearcă să obțină o licență pentru a putea produce și ea biocide. “În trecut, am avut acest tip de licență pentru Salix, însă am pierdut-o. Am început demersurile pentru a obține această licență pentru o nouă companie, ca să ne apucăm de treabă. Să sperăm că autorizarea va dura cât mai puțin. Cererea este imensă, iar noi avem materie primă, experiență și capacitate”, a spus, pentru BistritaBusiness.ro, antreprenorul Călin Harșian.

Zilele trecute, BistritaBusiness.ro a relatat despre Intex și Marecom, ambele din Năsăud, care produc la foc automat combinezoane medicale, adaptându-se momentului și cererii din piață.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*