Ce companie cu peste 120 de angajați are halele de producție scoase la măritat de ANAF?

Ce companie cu peste 120 de angajați are halele de producție scoase la măritat de ANAF?

Una dintre firmele importante ce se ocupă cu confecții și prelucrări metalice în Bistrița-Năsăud, Novarom Construct (fosta Mebis), este executată silit de ANAF pentru datorii acumulate către stat. Trei hale de producție vor fi scoase la vânzare în data de 27 octombrie, prețul cerut pentru ele depășind 5,7 milioane lei.

Novarom Construct apare în datele oficiale de la ANAF ca datoare cu 840.000 lei la finalul S1 din 2017. Deși bunurile scoase la vânzare depășesc cu mult această sumă, ele au și sarcini ipotecare în favoarea Băncii Comerciale Carpatica. Așadar, după ce statul își va recupera banii, va intra în scenă banca pentru a-și recupera și ea creanța. Halele, situate pe strada Industriei nr.4, au suprafețe de 2592 mp și au ca preț de pornire câte 1,6 milioane lei, la care se adaugă TVA.

Cine este Novarom Construct?

Compania bistrițeană, controlată de asociații Ovidiu Hedeș și Elena Samson, face structuri sudate prelucrate (freze de asfalt, carcase ciocane hidraulice, cupe și lame pentru buldoexcavatoare), cilindri hidraulici și ansamble mecano-hidraulice, produse pneumatice etc. Peste 80% din fabricație se livrează intracomunitar, în spațiul Uniunii Europene ( Belgia, Italia,  Germania, Suedia, Spania), la clienți cu nume precum Komatsu, JLG, Simex, Marini/Bomag, Atlas Copco, Poyam, Volvo, Hidroconstructia, Tenaris Silcotub.

În 2016, firma a rulat peste 2,5 milioane euro (în scădere cu 0,6 mil. față de anul precedent), cu 123 de angajați. Elena Samson este din Brașov și l-a luat ca partener în afacere pe bistrițeanul Ovidiu Hedeș în anul 2012, cesionându-i jumătate din părțile sociale.

Categories: Local

About Author