Ce firme bistrițene au prins, în cele 7 minute “de aur”, granturi de 150.000 euro?

Ce firme bistrițene au prins, în cele 7 minute “de aur”, granturi de 150.000 euro?

Un număr de 264 de companii bistrițene, din categoria IMM, au aplicat săptămâna trecută pentru a primi granturi de până la 150.000 de euro, pe Măsura 2, cu un buget total valabil de 350 mil. euro. Cine a depus și cine are șanse?

Potrivit unei analize a platformei financiare Termene.ro, banii au fost epuizați în minutul 7 de la momentul începerii înscrierilor, la numărul de ordine 5332.

Între acestea, au încăput și 104 firme bistrițene, dintre care doar 8 s-au încadrat pentru a cere maximul: 731.000 lei (cca. 150.000 euro). Aceasta înseamnă că restul companiilor bistrițene, adică 160, au șanse aproape zero de a accesa finanțarea dorită.

Între afacerile bistrițene care au solicitat valoarea maximă a grantului și au reușit să-și înregistrezeze solicitarea în primele 7 minute, deci care vor primi cel mai probabil finanțarea, sunt: Alpina Blazna, Dolce Lider, Ada Trading, Ozana, Lordinu, Gelateria Aniela, Geoplast Product, Bisbags, King Spedition.

Între companiile cunoscute care s-au înregistrat prea târziu, avem: Transmixt, Comsig Group, Marecom Impex, Rontrasmar, Montana Iugan, Roser House, Filadelfia.

Suma medie cerută de cei care s-au calificat (primele 5332 de companii) a fost de 65.639 euro.

Pe Măsura 2 a fost disponibil un buget de 350 milioane euro (din fonduri UE și de la bugetul de stat), din care se vor acorda granturi pentru capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro unor ONG-uri din domeniul învățământului și unor IMM-uri, pe principul primul venit-primul servit.

Tabelul complet al companiilor care au aplicat îl puteți accesa intrând din pagina de FB a termene.ro.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*