Ce măsuri întreprinde Spitalul Județean pentru a limita răspândirea coronavirusului

Ce măsuri întreprinde Spitalul Județean pentru a limita răspândirea coronavirusului

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, anunță o serie de măsuri luate pentru a limita cât mai multe răspândirea COVID-19. Printre acestea se numără pază cu armă, prefiltrarea pacienților care ajung la UPU și ia în calcul chiar și montarea unui cort pentru pacienții prefiltrați.

În primul rând trebuie să facem un apel la cetățeni și la pacienți. Pe lângă cel la calm, eu aș face apel și la raționalitate și sinceritate. Pacienții care se prezintă la spital, la UPU sau în orice altă instituție medicală trebuie să fie sinceri, pentru că orice încercare de a ascunde faptul că au intrat în contact cu persoane suspecte sau că au fost în zone de risc nu îi va vindeca, dar apare riscul de a îi îmbolnăvi pe alții“, explică mangerul Spitalului, Gabriel Lazany.

Lazany a precizat că Spitalul Județean de Urgență Bistrița are stocuri în ceea ce privește dezinfectanții, mai exact 4,5 tone care ar ajunge pentru câteva luni bune.

În plus, paza la Spitalul Județean este asigurată cu post militarizat. Mai exact, o companie privată asigură paza cu oameni care au în dotare o armă.

Este un post cu pază armată, cu o firmă autorizată de pază. Noi nu am avut până acum pază armată. Paznicii spitalului nu sunt înarmați și am simțit nevoia de a lua o măsură specială“, explică Lazany.

Tot ca măsură de precauție, la Unitatea de Primiri Urgențe se face o prefiltrare a pacienților, iar cei care prezintă simptomatologie specifică sunt izolați într-o încăpere separată. Ulterior, după ce  sunt supuși procedurilor medicale specifice, pacienții în cazul cărora există suspiciune de infecție cu noul coronavirus sunt transferați la Secția de Boli Infecțioase.

În ceea ce privește cortul, managerul Spitalului spune că a discutat cu cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud pentru a stabili dacă este necesară măsura de a amplasa un cort, astfel încât pacienții să fie prefiltrați încă de la intrarea în spital.

Categories: Local

About Author