Ce planuri are Happy Cinema, operatorul cinema-ului din Bistrița Retail Park?

Ce planuri are Happy Cinema, operatorul cinema-ului din Bistrița Retail Park?

Deși piața cinematografică este în declin, Happy Cinema, prezent și la Bistrița, intenționează să deschidă încă două cinematografe în viitorul apropiat și să preia alți operatori de cinematografe.

Happy Cinema, prezent în București, Bacău, Buzău, Bistrița, Focșani și Alexandria, este singurul lanț de cinematografe care a deschis de la 1 septembrie 2020, vânzările fiind grav afectate în această primă lună. Comparând încasările din cele 6 locații dintr-o lună de dinainte de pandemie cu luna septembrie 2020,  există o scădere  cu aproape 65%.

“Deși funcționăm cu 50% din capacitatea sălilor, am avut foarte puține proiecții sold out. Partea de concessions a fost de asemenea grav afectată. Încasările și numărul de spectatori au scăzut dramatic. Înainte de pandemie, în luna septembrie 2019 în 4 din cinematografele noastre, au fost 20,398 spectatori, iar în septembrie 2020 doar 9,128 de spectatori. De la începutul anului avem o scădere de 75% a indicatorilor financiari”, spune Ecaterina Mateescu, administrator Happy Cinema.

Măsurile de supraviețuire și chiar extindere ale companiei prevăd reducerea costurilor fără a renunța la calitatea serviciilor și atragerea de noi investiții. Happy Cinema a obținut finanțare prin IMMINVEST atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții, și urmează să aplice și pentru granturi nerambursabile pentru capital de lucru și investiții, prin OUG 130/2020. Activitatea de cinema va fi susținută financiar și prin vânzări de imobilizări corporale deținute de companie, prin dezvoltarea altor domenii și diversificarea portofoliului de business al companiei. Urmează ca în viitorul apropiat să fie inaugurate Happy Cinema Slobozia și Happy Cinema în Colosseum Mall din București. În plus, compania are în vedere și preluarea altor operatori de cinema de pe piață.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*