Ce planuri are Ioan Turc pentru bazele Iproeb și Mecanica

Ce planuri are Ioan Turc pentru bazele Iproeb și Mecanica

Consiliul Local Bistrița a aprobat ieri demararea procedurilor pentru cumpărarea bazelor sportive Iproeb și Mecanica, cu 16 voturi „pentru” și 3 abțineri. În locul lor va fi construit un complex sportiv și de agrement.

Municipalitatea va lua un credit de 100 milioane de lei pentru realizarea a 25 de obiective de investiții, printre care și achiziționarea bazelor sportive Iproeb și Mecanica de pe str. Poligonului. Sumele prevăzute pe lista împrumutului sunt de 3.208.500 lei pentru baza Iproeb și 3.093.000 lei pentru baza Mecanica.

În locul bazelor sportive va fi construit un parc sportiv și de agrement pentru a încuraja petrecerea timpului liber în natură și desfășurarea activităților sportive. 

”Suprafața bazelor Iproeb și Mecanica este una generoasă și cu un potențial uriaș, ținând cont că se află în proximitatea Pădurii Schullerwald, există rețea de utilități, este în oraș nu în afară, deci potențialul este extraordinar de mare. Dorim să construim un parc sportiv și acest lucru presupune bazine de înot, terenuri de sport, multe funcțiuni cu destinație de sport, agrement, relaxare. Nu mă pot pronunța acum cu privire la valoarea proiectului, dacă va costa 10 sau 14 milioane de euro. Va fi un proiect mare dacă reușim să achiziționăm terenul. Urmărim realizarea unui proiect de anvergură pentru oraș”, a spus primarul Ioan Turc.

Municipalitatea anunță că se va construi și un bazin de dimensiuni olimpice în zona Cocoș, prin CNI, în zona în care a fost proiectat Aqua Park-ul. 

S-a discutat și despre posibilitatea achiziționării Stadionului „Jean Pădureanu”, despre care primarul Bistriței a precizat: ”Suntem în discuții, nu de ieri, avem depus un raport de evaluare de către lichidator, vom face propria noastră evaluare și în situația în care vom ajunge la un preț corect vom cumpăra și această bază sportivă, vom veni în fața Consiliului Local cu o propunere de cumpărare a terenului și întregii infrastructuri. Am avut întâlniri cu lichidatorul, dorim să cumpărăm patrimoniul Gloriei, sper să avansăm cu negocierile. Nu suntem în acest moment în măsură să introducem acest obiectiv pe lista de investiții pentru că o listă de achiziții aferentă unui credit pe care vrem să-l contractăm conține documentații care au trecut prin CL sau achiziții pentru care deja am demarat proceduri și avem documente.”.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*