Ce proiecte are Primăria pe râul Bistrița Ardeleană

Ce proiecte are Primăria pe râul Bistrița Ardeleană

Primarul Ioan Turc ne anunță că râul Bistrița Ardeleană, care traversează orașul nostru, este parte din unele proiecte care vor fi derulate începând cu anul viitor. 

”Gândim elementele unui coridor de mobilitate care va face legătura între zona Cocoș și Parcul Industrial Sărata. E vorba despre o șosea din zona Cocoș până la Sărata, o șosea care va ajuta enorm tot ce înseamnă trafic. Va fi pe malul râului Bistrița, prin Zăvoaie, până în parcul Industrial. Anul viitor vom demola și vom reconstrui actuala puncte din zona Tudor Vladimirescu. Va fi o investiție necesară și va arăta complet diferit de ce avem acum, inclusiv cu bandă pentru mașinile Salvării, ținând cont de faptul că stația de Salvare e acolo”, a spus Ioan Turc într-o emisiune la AS TV.

Edilul a vorbit și despre Pădurea Codrișor, care vrea să devină pădure-parc pentru a oferi bistrițenilor un nou loc de relaxare și promenadă. 

„Este și motivul pentru care unul dintre proiectele depuse pe bugetarea participativă este destinat realizării unor facilități în Pădurea Codrișor, dar noi vom veni cu un proiect integrat, care presupune și o componentă financiară mare, pentru ca Pădure Codrișor, cu adevărat, să devină o pădure-parc”, a mai spus primarul. 

Reamintim că, în februarie 2014, Primăria Bistrița a alocat 70.000 de lei pentru realizarea unui studiu privind amenajarea râului Bistrița între Podul Jelnei și Podul Budacului. Fostul primar Ovidiu Crețu a precizat că „lucrurile se vor schimba” în ceea ce privește acest proiect, însă de atunci și până în prezent nu s-a schimbat nimic. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*