Cea mai mare fabrică de prezervative din lume a oprit producția. Ce urmează?

Cea mai mare fabrică de prezervative din lume a oprit producția. Ce urmează?

O criză mondială de prezervative este la orizont, a anunțat cel mai mare producător de mijloace contraceptive din lume, după ce măsurile impuse de pandemia de coronavirus au obligat compania să oprească producția, informează Reuters.

Compania Karex Bhd din Malaezia realizează 20% din producția mondială de prezervative, fiind principalul furnizor pentru brandul Durex, iar cele trei platforme de producție deținute în țara asiatică și-au închis porțile în urmă cu 2 săptămâni, din cauza pandemiei.

Asta înseamnă deja un deficit de peste 100 de milioane de prezervative pe piață.

“Ne vom confrunta cu o criză de prezervative la nivel mondial, ceea ce va fi înfricoșător”, a declarat Goh Miah Kiat, CEO Karex, pentru Reuters. “Grija mea este că pentru programele umanitare din Africa criza nu va dura două săptămâni sau o lună. Ar putea dura câteva luni”, a adăugat acesta.

Malaezia este mai afectată țară din Asia de Sud-Est, având peste 2.000 de cazuri de coronavirus confirmate și 26 de decese. Starea de alertă impusă de autorități va rămâne instaurată cel puțin până pe 14 aprilie.

Categories: Brands, Business in top, Global

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*