Cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est vrea să vină la Bistrița

Cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est vrea să vină la Bistrița

Proprietarii brandului “5 to go”, cu afaceri prognozate de 12 mil. euro în 2021, își mută în acest an strategia de dezvoltare spre orașele din provincie, unde urmează să deschidă cafenele. Bistrița este printre ele.

Cafenelele 5 to go vor înregistra în acest an, după extinderea rețelei, o cifră de afaceri de peste 12 milioane de euro, de la 8 milioane de euro anul trecut, a estimat, pentru profit.ro, cofondatorul lanțului Radu Savopol.

La finele anului trecut, rețeaua număra 220 de cafenele, iar pentru 2021 planurile vizează extinderea la peste 300 de unități.

Savopol spune că dacă până anul trecut 70% din noile deschideri aveau loc în București, ponderea celor din provincie înregistrează acum o creștere la 40-45%. Sunt vizate atât orașele mari, cât și cele medii sau mici, precum și stațiunile turistice, câteva exemple fiind Brașov, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Arad, Bistrița, Câmpina sau Drobeta Turnu Severin.

5 to go vrea să iasă și în afara țării, primele piețe posibile fiind cele din Polonia, Bulgaria și Republica Moldova.

Înființat în 2015 de Radu Savopol și Lucian Bădilă, 5 to go este cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est, dar și cea mai accesată franciză din România. Cei doi au introdus pe piața HoReCa prețul unic (5 lei) pentru produsele comercializate, indiferent că este vorba de băuturi pe bază de cafea, fresh, răcoritoare sau articole de patiserie.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*