Cele mai prospere Ocoale Silvice din județ rulează afaceri totale de peste 65 mil.lei
Înființate după anul 2000, cele mai profitabile Ocoale Silvice din Bistrița-Năsăud au împreună o cifră de afaceri ce trece ușor de 65 mil.lei, iar de departe cel mai mare profit, 5,2 mil.lei., l-a obinut Ocolul Silvic Comunal Telciu.
Ocolul Silvic Comunal Telciu a fost înființat în anul 2009 și are cinci proprietari: Cristian Găzda, Luca Pupeză, Dumitru Scuturici, Sanda Dănescu și Bogdan Pop. Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe, ocolul silvic din Telciu a încheiat anul 2008 cu o cifră deafaceride 14,3 mil.lei., profit de 5,2 mil. lei și are 59 de angajați.
Cu o cifră de afaceri puțin mai mică decât cei din Telciu, la Ocolul Silvic Izvorul Someșului Mare RA lucrează 79 de oameni. Cotul Floarea, proprietarea acestuia, raporta anul trecut cifră de afaceride 12,9 mil.lei și profit de 0,3 mil.lei.
Ocolul Silvic Maieru înființat în anul 2005 și deținut de antreprenorii Vasile Ureche, Ion Andronesi, Gavrilă Neamț, Lupșan Mitrofan și Istrate Beniamin a adus în 2018 profit de 2 mil.lei, cifra de afaceri rulată fiind de 7,06 mil.lei. În cadrul Ocolului Silvic Maieru lucrează 36 de oameni.
Ocolul Silvic Comunal Romuli a fost înființat în anul 2009 și aparține antreprenorului Stanciu Gabriel. Potrivit datelor publicate pe listafirme.ro, anul 2018 s-a încheiat cu un profit de 0,6 mil.lei de pe urma unei afaceri de 6 mil.lei.
Ocolul Silvic Valea Bârgăului deținut de Dan Gerasim, Valer Negrușa, Dorel Gherman Săbăduș și Ioan Drăguș are 36 de angajați. A fost înființat ăn anul 2009, iar la finalul lui 2018 deținea o cifră de afaceri de 5,9 mil.lei de pe urma căreia s-a înregistrat profit de 1,1 mil.lei.
Pe Valea Bârgăului, în 2011, a fost înființat Ocolul Silvic Josenii Bârgăului. Proprietari sunt Dănilă Vlad, Monda Floare, Eugen Nat și Echim Trișcă. Cifra de afaceri cu care acest ocol silvic încheia anul 2018 era de 5,8 mil.lei și profitul de 1,4 mil.lei.
Ionel Pop, Aexandru Macovei, Traian Niculai, Floare Algeorge și Grigore Avram dețin Ocolul Silvic Cormaia Anieș. Cu o cifră de afaceri de 3,5 mil.lei a raportat anul trecut Ministerului de Finanțe venituri totale de 1,04 mil.lei și avea 83 de angajați.
Ocolul Silvic al Municipiului Bistrița rulează afaceri de 3,5 mil.lei, iar profitul obținut anul trecut este ușor sub 0,4 mil.lei. Proprietarii acestuia sunt Gheorghe Ganea, Mihai Sabea, Ovidiu Valea, Mihai Tacal și Emil Anca.
TUC Bâgiu SRL a fost înființat în 2004 și desfășoară activitate exact ca orice alt ocol silvic. Aparține familiei Bîgiu și cifra de afaceri este de 3,5 mil.lei, profitul obținut anul trecut fiind puțin peste 0,6 mil.lei.
Cu o cifră de afaceri de 3,1 mil.lei, Ocolul Silvic Planiurile Heniunui le-a adus proprietarilor profit de aproape 0,6 mil.lei anul trecut. Tudor Tomi, Alexandru Baiaș și Ioan Calina au în total 30 de angajați.