Cele mai valoroase companii din Sângeoz Băi rulează afaceri de peste 50 mil. lei

Cele mai valoroase companii din Sângeoz Băi rulează afaceri de peste 50 mil. lei

Benzinării, farmacii, activități în domeniul silviculturii sau magazine alimentare sunt afacerile cele mai valoroase din orașul stațiune. Primele zece companii din Sângeorz Băi, cu cel mai mare venit raportat în 2018, au în total afaceri de 56,58 mil. lei. 

Cu un venit de 18,2 mil. lei, afacerea condusă de Măriuța Andronesi, este cea mai valoroasă din Sângeorz Băi. Este vorba despre o companie care se ocupă de comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate. Midivox Servcom are 10 angajați și anul trecut a înregistrat profit de aproape 0,9 mil. lei.

Forest Gosen este controlată de Iacob și Ilie Stâmbu și are același doemniu de activitate ca și firma Midivox Servcom:  comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate. Compania rula anul trecut afaceri de 9,5 mil. lei și este pe locul II în topul celor mai valoroase firme din Sângeoz Băi.

Larionesi Iacob a deschis în anul 2006 firma Livenza care are ca obiect de activitate lucrări de pregătire a terenurilor. Afacerea valora în 2018 aproape 5 mil. lei și aducea proprietarului profit de 0,31 mil. lei.

Hebe Pharm este o farmacie deschisă în anul 1999 de Mihaela Sohorca. Cu o cifră de afaceri de 4,05 mil. lei, compania este pe locul IV în topul celor mai valoroase companii din Sângeorz Băi și a adus antreprenoarei profit de 85.000 lei în 2018.

Ocolul Silvic Cormaia Anieș a fost înființat în anul 2004. La finalul anului trecut avea 83 de angajați, iar veniturile raportate au fost de 3,95 mil. lei, cu un profit de 1,04 mil. lei.

Un magazin alimentar ce aparține familiei Ceuca intră în topul celor mai valoroase companii din orașul stațiune. Firma Ciclomar raporta în 2018 venituri de 3,87 mil. lei și aducea proprietarilor profit puțin peste 50.000 lei.

Alexandru și Victoria Morar au deschis în anul 2005 Proeliezer, firmă ce se ocupă de comerț cu amanuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă și a celor pentru vopsit, în magazine specializate. Conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe, în 2018 Proeliezer rula afaceri de 3,13 mil. lei, avea 10 angajați și înregistra profit de aproape 80.000 lei.

Comexpert Regio are ca obiect de activitate comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun și este una dintre cele mai valoroase companii din Sângeorz Băi, cu o cifră de afaceri de 3,12 mil. lei la finalul anului trecut.

Apărută în anul 2002, compania Vian Trans, care se ocupă de exploatare forestieră, a avut un început timid, cu o cifră de afaceri de doar 6.800 lei. Afacerea s-a dovedit a fi prosperă și în 2018 veniturile raportate erau de 2,9 mil. lei.

Pe locul X în acest top se află tot o companie din domeniul farmaceutic. Ellyfarm se ocupă cu comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate. Cifra de afaceri a companiei controlată de Radu și Mirela Cîrcu a fost anul trecut de 2,86 mil. lei.

Categories: Business in top

About Author