CENTANA lansează licitația pentru echipamentele necesare fabricii de nutrețuri combinate (FNC)

CENTANA lansează licitația pentru echipamentele necesare fabricii de nutrețuri combinate (FNC)

Compania CENTANA COM, controlată de familia Chiciudean, a lansat o nouă licitație, legată de proiectul său mai amplu de modernizare a fermei cu vaci de la Jelna și de construcție a unei fabrici de prelucrare a laptelui în Parcul Industrial de la Sărata. De această dată, beneficiarul are nevoie de echipamente și montaj pentru FNC (fabrica de nutrețuri combinate), iar bugetul este de 458.212,05 lei, fără TVA.

Din această sumă, cca. 408.000 reprezintă echipamentele, iar diferența va fi manopera. Ofertele trebuie depuse până în 15 februarie, pe portalul www.afir.info.

CENTANA COM are în pregătire o licitație mai mare (peste 4 milioane lei) pentru lucrări de modernizare a fermei și construcția efectivă a fabricii de lapte de la Sărata. Compania a lansat recent această licitație, dar a anulat-o rapid, pentru anumite clarificări.

Firma a anunțat că a reușit să obțină finanțare europeană în valoare de 2,9 milioane de euro, bani care vor fi folosiți în proporții egale între cele două obiective de la Jelna și de la Sărata.

CENTANA COM este deținută de Dana (51%) și Sorin Chiciudean (49%). Compania, înființată în 1992, a încheiat 2016 cu un rulaj de 3,76 milioane euro și un profit net de 0,33 milioane euro. Dacă acum firma depășește cu puțin 30 de angajați, după finalizarea investițiilor propuse în acest an numărul acestora va crește la aproape 70.

Familia Chiciudean mai controlează firma de comerț Unistar Distribuție, cu afaceri de 1,4 milioane euro în 2016.

Categories: Business in top

About Author