Centrala Electrică Fotovoltaică din Parcul Industrial TeraPlast a fost finalizată

Centrala Electrică Fotovoltaică din Parcul Industrial TeraPlast a fost finalizată

Cu o investiție de 1,9 mil. euro, E.ON Energie România, companie membră a grupului german E.ON,  a finalizat construcţia centralei fotovoltaice din cadrul parcului industrial al TeraPlast.

În proiect a fost prevăzută instalarea a 7.000 de module fotovoltaice pe acoperişul halelor de producţie şi clădiri, module care vor genera pentru TeraPlast independență energetică de 11 % și va reduce și emisiile de CO2.

”Reducem amprenta de carbon a materiilor prime folosite cu 16.000 de tone/an datorită investiţiei în TeraPlast Recycling. Cu ajutorul centralei fotovoltaice dezvoltăm această direcţie şi vom reduce emisiile de CO2 cu încă 660 tone/an. Am vrea să vedem mai multe astfel de proiecte implementate în România. Dacă măcar 30% dintre companiile care deţin hale industriale ar adopta acest model, ţara noastră ar deveni exportator net de energie”, spune Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Parteneriatul dintre TeraPlast și E.ON Energie nu se oprește aici, în prezent afându-se în implementare alte două proiecte similare, unul tot în Bistrița și altul în județul Prahova.

“Ne bucurăm că într-un context economico-social destul de fragil am reuşit să punem în aplicare ceea ce ne-am propus alături de partenerii noştri, realizarea unui sistem de generare de energie modern, fiabil şi mai ales prietenos cu mediul. Rezultatele obţinute ne motivează să continuăm, la acest moment fiind în derulare alte două proiecte fotovoltaice”, adaugă Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*