Centrul Județean de Radioterapie – o investiție de peste 6 mil.euro

Centrul Județean de Radioterapie – o investiție de peste 6 mil.euro

Gabriel Lazany are planuri mari în ceea ce privește investițiile în domeniul sănătății. Acesta a anunțat astăzi că se fac deja pași importanți pentru realizarea unui Centru Județean de Radioterapie, proiect unic în România, care ar ajunge la o investiție de peste 6 mil.euro. 

“Pentru Centrul de Radioterapie am finalizat Studiul de fezabilitate, am depus documentația pentru obținerea tuturor avizelor. În momentul de față mai avem de obținut două avize: de la Mediu și de la Igiena Radiațiilor din Târgu Mureș. După ce vom avea și aceste două avize efectiv putem să scoatem la licitație procedura dar prima dată trebuie să identificăm o sursă de finanțare”, a explicat Gabriel Lazany.

Managerul spitalului a precizat că deocamdată nu se știe dacă lucrarea va fi făcute integral în nume propriu de către Spitalul Județean de Urgență Bistrița sau dacă se va merge pe varianta unui parteneriat public-privat.

În ceea ce privește costurile, Lazany spune că doar pentru partea de infrastructură, pentru construcții, costurile au fost estimate la aproximativ 3 mil.euro, iar pentru dotările necesare bugetul aproximat trece de 3 mil.euro.

Centrul Județean de Radioterapie ar urma să fie construit în apropiere de secția de Oncologie a Spitalului Județean, pe strada Alba Iulia, pe un teren unde se află un fost punct termic dezafectat.

Categories: Local

About Author