Centura ocolitoare a Becleanului așteaptă acordul de mediu

Centura ocolitoare a Becleanului așteaptă acordul de mediu

Primăria Beclean a solicitat acordul de mediu pentru centura ocolitoare a Becleanului, unul dintre cele mai valoroase proiecte din orașul de pe Someș pentru care bugetul a fost estimat la 13 mil.euro.

“Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Varianta ocolitoare a orașului Beclean” propus a fi amplasat în extravilanul localității Uriu, localitatea Cristeștii Ciceului, jud. Bistrița-Năsăud, titular U.A.T. orașul Beclean”, scrie pe site-ul APM BN.

Traficul supraaglomerat din Beclean este o problemă pe care autoritățile locale de acolo se chinuie de ani de zile să o rezolve. Soluția ideală este o centură ocolitoare, iar varianta propusă și aprobată este a unei centuri cu lungime de 2,5 km de drum, cu 2 benzi și un pod peste Someș cu lungime de 500 m. Costul estimat este de 13 mil.euro, din acești bani 6 mil.euro fiind necesari numai pentru pod.

Inițial, administrația din Beclean vorbea despre accesarea unui credit pentru construirea centurii ocolitoare, însă se ia în calcul și accesarea unor fonduri europene.

Categories: Local

About Author