CFR a lansat azi prima licitație pentru calea ferată Ilva Mică – Pojorâta

CFR a lansat azi prima licitație pentru calea ferată Ilva Mică – Pojorâta

Compania Națională de Căi Ferate (CFR) a scos azi la licitație Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Ilva Mică (BN) – Pojorâta (SV) – cu o lungime de cca. 106 km – parte din linia Apahida – Suceava. Valoarea estimată: 86,9 mil. lei.

Obiectivul general al contractului de prestări servicii este de a asigura CFR soluția optimă pentru executarea lucrărilor de modernizare a liniei de cale ferată Ilva Mică – Pojorâta, atât din punct de vedere tehnic, operațional, cât și economic și financiar, precum si evaluarea impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice.

Obiectivele specifice ale investiției sunt următoarele: creşterea numărului de călători, inclusiv creșterea numărului de turiști; creșterea vitezei de deplasare atât pe tronsonul analizat, cât şi pe întreg Coridorul de transport; reducerea timpului de călătorie atât pe tronsonul analizat, cât şi pe întreg Coridorul de transport; d) îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi de siguranţa circulaţiei, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene; îmbunătăţirea transportului de mărfuri.

Ofertele trebuie depuse până în data de 10 mai a.c., iar lucrările vor dura 23 de luni de la începerea lor.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*