CFR investește 10 mil. lei într-un pod la Ilva Mică

CFR investește 10 mil. lei într-un pod la Ilva Mică

Compania Națională CFR SA cere APM acordul de mediu pentru realizarea investiției de 10 mil. lei în zona Ilva Mică.

Lucrarea face parte din proiectul ,,Lucrări de reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferată – etapa a II-a – faza studiu de fezabilitate” – SRCF Iași –Pod km 5+594, amplasat în localitatea Ilva Mică.

Calea ferată Ilva Mică-Floreni pornește din nordul Transilvaniei, traversează Munții Bârgăului din Carpații Orientali și ajunge în regiunea istorică Bucovina. La km 5+594, pe linia Ilva Mică – Floreni Ramificație, între staţiile Leșu Ilvei și Poiana Ilvei, a fost construit în anul 1938 pentru două linii, un pod cu lungimea de 19,70m, care traversează Pârâul Leșu. Linia de calea ferată este electrificată, în aliniament şi palier. Pe zona unde este amplasat podul, calea ferată este în rambleu cu o înălțime de aproximativ 0,50m.

Varianta constructivă de realizare a investiției prevede demolarea podului existent şi înlocuirea acestuia cu un pod nou realizat cu suprastructura pentru cale ferată dublă, din grinzi metalice înglobate în beton, cu calea în cuvă de piatră spartă. Mărimea deschiderii podului nou este de 20,00m.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*