Cine este Aldo Kamper, noul boss olandez de la LEONI AG?

Cine este Aldo Kamper, noul boss olandez de la LEONI AG?

Noul președinte și director general al grupului german LEONI AG (unul dintre cei mai mari angajatori din România și cel mai mare din Bistrița-Năsăud) va fi, începând cu 1 octombrie 2018, olandezul Aldo Kamper (47 ani). Acesta conduce în prezent compania Osram Opto Semiconductors.

După 45 de zile fără director general și președinte, LEONI AG a găsit în sfârșit un înlocuitor pentru Dieter Belle, demisionat începând cu 31 ianuarie 2018. Olandezul Aldo Kamper este cel care va prelua responsabilitatea de a menține pe creștere unul dintre cei importanți producători de cablaje auto din lume. Salariul pe care-l va primi nu e public încă, dar va fi cel puțin la nivelul atins de predecesorul său, adică peste 1,5 milioane euro anual. Kamper a acceptat să ocupe poziția începând cu 1 octombrie 2018, însă comunicatorii LEONI anunță că există negocieri de a devansa cu mult această dată.

“Cu Aldo Kamper am câștigat un lider care acționează în aceeași măsură și pe dimensiunea comercială și pe cea tehnologică. Ținta noastră de a deveni un furnizor de soluții pentru noua industrie automotive – dominată de mașini electrice sau care nu au nevoie de șofer – presupune abilitatea de a inova, de a ne adapta, de a optimiza în continuare organizația noastră. Sunt sigur că, împreună cu board-ul de directori, Aldo Kemper va reuși să implementeze transformarea tehnologică a companiei și va menține creșterea noastră globală” a spus Klaus Probst, președintele Supervisory Board, în cadrul Leoni AG.

Kamper conduce din 2010 compania Osram Opto Semiconductors, cu vânzări de cca. 1,7 miliarde euro și peste 12.500 angajați. Aproximativ jumătate din vânzările Osram au loc în sectorul automotive, unde compania e printre cele mai inovatoare din piață. În mandatul lui Kamper, Osram a devenit cea mai profitabilă companie din industria becurilor de tip LED. Olandezul a studiat Business Administration în Maastricht și Trier și a obținut un MBA la Stanford Graduate School of Business.

 

Categories: Business in top

About Author