Cine sunt miliardarii din spatele unuia dintre cei mai mari producători de ventilatoare din lume

Cine sunt miliardarii din spatele unuia dintre cei mai mari producători de ventilatoare din lume

Criza generată de COVID-19 nu afectează negativ pe toată lumea. Trei fondatori din spatele unui producător de ventilatoare au câştigat, cumulat, 7,3 mld. dolari de la începutul anului.

De la începutul acestui au acţiunile companiei Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics au crescut uluitor. Mai exact, creșterea raportată a fost de circa 41% de la începutul anului. Motivul? O creştere semnificativă a cererii pentru ventilatoare.

Pandemia de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, a umplut spitalele cu pacienţi care au dificultăţi de respiraţie.

Singaporeanul Li Xiting, preşedinte al companiei şi cel mai bogat om din stat, s-a îmbogăţit cu încă 3,7 mld. dolari de la începutul anului, ceea ce îi aduce astăzi o avere estimată la 12,7 mld. dolari. Singaporezul a intrat astfel în top cinci creşteri de avere pe 2020.

Ceilalţi doi oameni din spatele companiei Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics sunt din Hong Kong. Hu Xang ş-a măruit averea cu 2,97 mld. dolari, ajungând la 10,35 mld. dolari. În ceea ce îl privește pe Cheng Minghe a câştigat 660 mil. dolari, ajungând la o avere totală de 2,27 mld. dolari.

Categories: Global

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*