Clujenii de la PLANWERK pregătesc documentația pentru coridorul verde din centrul Bistriței

Clujenii de la PLANWERK pregătesc documentația pentru coridorul verde din centrul Bistriței

Firma PLANWERK ARHITECTURA ȘI URBANISM din Cluj a câștigat licitația pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice aferente investiției “Coridor verde de mobilitate urbană în Centrul istoric al Municipiului Bistrița”.

Municipiul Bistrița își dorește dezvoltarea mobilității durabile în Centrul istoric al orașului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport nemotorizat și realizarea de soluții alternative pentru reducerea numărului de parcări publice în zona respectivă, reducerea emisiilor de CO2, reducerea poluării aerului și a poluării fonice, creșterea atractivității și amenajării spațiilor urbane din jurul Bisericii Evanghelice, cât și a Centrului istoric al Municipiului.

Practic, va fi un “coridor verde” destinat bicicletelor și pietonilor în Centrul istoric – zona de acțiune delimitată de Bulevardul Republicii, Piața Petru Rareș, Strada Bistricioarei, Strada Constantin Roman Vivu, Strada Vasile Conta, Strada Parcului, Strada Ioan Rațiu, Strada Alexandru Odobescu și Strada Gării. În cadrul proiectului, vor fi realizate zone pietonale, inclusiv spații verzi; piste de cicliști corelate cu rețeaua nou creată; infrastructură pentru alimentarea cu combustibili alternativi (puncte de alimentare/reîncărcare); sistem de colectare și evacuare a apelor prin rețea de canalizare pluvială separată de cea menajeră; sisteme de monitorizare video pentru siguranța și protecția cetățenilor; sisteme de canalizație pentru rețelele electrice și cele de telecomunicații; introducerea cablurilor aeriene în subteran; iluminat public inteligent pietonal/ciclist; management inteligent al traficului; măsuri de siguranță a traficului pentru bicicliști și pietoni; mobilier urban smart și istoric.

Toate aceste investiții au nevoie de documentații tehnico-economice, iar clujenii de la PLANWERK le vor realiza pentru suma de 1,26 mil. lei (valoarea totală a contractului, în urma licitației publice). Compania PLANWERK are în portofoliu multe lucrări similare în Cluj-Napoca, Turda, Oradea, Deva, Timișoara.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*