CNAIR pregătește un pasaj subteran în Bistrița, sub DN 17, în dreptul blocurilor ANL din Viișoara

CNAIR pregătește un pasaj subteran în Bistrița, sub DN 17, în dreptul blocurilor ANL din Viișoara

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pornește la elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire în vederea amenajării unui pasaj subteran sub DN17, în dreptul blocurilor ANL din Viișoara.

Investiția, a cărei valoare va fi determinată pe baza acestor studii, va fi realizată cu fonduri din PNRR.

“Această poziție este înregistrată în evidențele Poliției Rutiere ca fiind un punct negru ca urmare a accidentelor produse în perioada 2015-2016. Conform recensământului efectuat în anul 2015, media zilnică anuală înregistrată în zonă este de 13.930 vehicule. În zona amplasamentului propus, DN17 are 2 benzi de circulație, câte una pe fiecare sens. De o parte și de alta a trecerii de pietoni, pe partea stângă și dreapta a drumului național este stație de autobuz. (…) Pentru eliminarea traversării drumului național DN17 de către pietoni prin locuri nepermise și reducerea timpului de așteptare la semafor pentru conducătorii auto, se propune realizarea unui pasaj pietonal subteran – arată CNAIR.

Viitorul pasaj subteran va avea lift pentru persoane cu dizabilități, scară fixă și rulantă, supraveghere video și, posibil, alimentare cu energie electrică din surse regenerabile (panouri solare).

Studiul de Fezabilitate va fi realizat în 90 de zile, iar Proiectul pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire în 60 de zile de la data la care CNAIR va selecta un executant și va da ordin de începere. Costurile pentru aceste studii sunt estimate la 370.000 lei.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*