CNSC dă dreptate firmei FRASINUL în lupta cu botoșănenii pentru baza sportivă din Wonderland

CNSC dă dreptate firmei FRASINUL în lupta cu botoșănenii pentru baza sportivă din Wonderland

Bătălia pentru construcția bazei sportive de la Unirea (Bistrița), o investiție de cca. 6,6 mil. lei finanțată de Compania Națională de Investiții, s-a mutat la București, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Licitația a avut loc în iunie 2020, iar lucrările au fost atribuite recent asocierii SIMION TEHNOCONSTRUCT- PROIECTARE PAGO SSM CONSTRUCT, cu sediul în Botoșani. La mijlocul lui iunie 2021, compania bistrițeană FRASINUL, deținută de familia Larionesi, prezentă cu ofertă în licitație, a contestat decizia Companiei Naționale de Investiții și a cerut anularea procedurii de atribuire și reluarea evaluării ofertelor. În 30 iulie a.c., CNSC a admis contestația formulată de FRASINUL SRL și a obligat Compania Națională de Investiții să reevalueze de la zero oferta botoșănenilor, respectând procedurile de licitație. Prin această decizie a CNSC, FRASINUL reintră practic în joc, cu șanse ca la final să câștige contractul.

Compania Națională de Investiții finanțează în cartierul Unirea, pe strada Aerodromului nr.33, lângă viitoarea Sală Polivalentă, construcția unei baze sportive de Tip 1. (vezi foto). De menționat că FRASINUL execută lucrările la Sala Polivalentă, în șantierul alăturat.

Ce presupune o Bază Sportivă de TIP 1?

Este vorba de o suprafața minimă de teren necesară construirii bazei sportive, de aproximativ 13.202 mp (dimensiuni minime lungime 164m, lățime 80,5m). Pe acest teren vor fi construite un teren de fotbal mare, cu dimensiuni omologate UEFA și FRF (adică 105m x 68m), care va avea nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori. Vor mai fi construite un teren mic (20m x 40m) care va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis; o clădire vestiare și administrativă; o parcare autovehicule și autocar.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*