CNSC se opune Primăriei Bistrița, anulând rezultatul inițial al licitației pentru axa Winmarkt – Han

CNSC se opune Primăriei Bistrița, anulând rezultatul inițial al licitației pentru axa Winmarkt – Han

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a anulat acum câteva zile câștigătorul desemnat de Primăria Bistrița pentru marile lucrări de reconfigurare a axei Winmarkt – Han din municipiu și a decis reevaluarea ofertelor celor ajunși în finală.

În toamna trecută, comisia de evaluare din primărie a desemnat drept câștigătoare a licitației Asocierea dintre DIMEX 2000 Company, Ascensor Advertising, Mediacom-Net, Metaller Energy și Dianova Instal. Vorbim de Lotul 1 al licitației, cel care include lucrările de construcții. Lotul 2, cel aferent lucrărilor instalații electrice, mult mai mic ca valoare, e și el cu probleme la nivel de CNSC.

La Lotul 1, celălalt finalist a fost Asocierea dintre MIS Grup și Electrogrup (plus alți câțiva subcontractori). Oferta financiară a acesteia a fost respinsă într-un final de comisia de evaluare pe diverse motive, care au fost demontate acum, unul câte unul, de către CNSC, cu eticheta “eronate”.

„În aceste condiții, Consiliul constată că se impune admiterea, în parte, a constestației formulate de către MIS Grup în ceea ce privește evaluarea propunerii financiare a acesteia pentru Lotul 1 (…) Va obliga autoritatea contractantă la continuarea procedurii de atribuire în cauză cu reevaluarea ofertei financiare aparținând MIS Grup” – arată CNSC în decizia sa cu numărul 2794 din 17 decembrie a.c.

În același dosar de la CNSC, dar privind Lotul 2, finalistul Electro-Ursa a contestat rezultatul comisiei de evaluare din primărie și a câștigat, și el, reevaluarea ofertei sale tehnice.

 Primăria a putut formula plângere împotriva deciziei CNSC, în termen de 10 zile de la comunicare, conform dispozițiilor art. 29 din Legea nr. 101/2016.

Reconfigurarea și modernizarea traseului Str. Gării-B-dul Decebal-Andrei Mureșanu-Năsăudului (de la Winmarkt la Han), o investiție estimată la 48,4 mil. lei., este un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4.- Sprijinirea dezvoltării urbane – Prioritatea de investiții 4.1.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*