Combinatul DAN STEEL Beclean, scos la vânzare! Preț de strigare: 34,27 mil. euro

Combinatul DAN STEEL Beclean, scos la vânzare! Preț de strigare: 34,27 mil. euro

Combinatul Dan Steel Group din Beclean, deținut de omul de afaceri sătmărean Vasile Dan și copiii săi, aflat în faliment, a fost scos la vânzare de lichidatorul CITR, cu un preț de pornire de 34,27 milioane de euro. Adică, aproximativ valoarea totală a datoriilor acumulate de companie!

Fabrica din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, are un teren de peste 40 de hectare, din care 4,5 hectare în extravilan, și construcții cu o suprafață totală utilă de 75.460 de metri pătrați. Vânzarea fabricii face parte din planul creditorilor de a valorifica activele societății intrate în faliment în martie 2022, după doi ani de insolvență.

Fabrica este organizată în spații de producție separate pentru trefilare, zincarea sârmelor, confecționarea cuielor, plastifierea panourilor de gard și a confecționării gabioanelor, precum și clădiri destinate depozitării produselor, activităților auxiliare și administrative.

Compania a intrat în faliment cu datorii de circa 175 milioane lei, echivalentul a aproximativ 35 de milioane de euro. Principalii creditori ai fabricii sunt instituțiile statului, băncile Unicredit, OTP și Garanti și furnizori precum Tinmar Energy și ArcelorMittal.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*