COMELF aduce 15 sudori din India ca să suplinească lipsa de personal

Încă 15 muncitori din India vor sosi la COMELF Bistrița, cel mai probabil la începutul lunii decembrie. Ei se vor adăuga celor 19 indieni angajați la începutul anului, care s-au adaptat foarte bine la Bistrița.

Cei 15 indieni au meseria de sudor, domeniu în care Comelf nu găsește personal calificat.

“Dacă acești muncitorii indieni se vor adapta bine la Bistrița, urmează să aducem și alții, care să acopere joburile disponibile la Comelf, în special în zona de sudură” spunea, la începutul anului, pentru BistritaBusiness.ro, directorul general al Comelf SA, Gheorghe Cenușă. Ceea ce s-a și întâmplat.

Compania bistrițeană, ca multe alte firme locale și naționale, s-a confruntat în ultimii ani cu o criză acută de personal calificat. Implicarea în învățământul dual și colaborarea cu școlile profesionale nu au dat încă rezultatele scontate, iar contractele și comenzile pe care le are Comelf necesită soluții de urgență. “Am cochetat o vreme cu ideea de a aduce muncitori din Vietnam, însă varianta cu India a părut mai benefică. Știam de experiența pozitivă a celor de la Astra Rail Industries din Arad, fabrica de vagoane, care a adus încă de anul trecut 50 de sudori din India și sunt foarte mulțumiți. După 9 luni de la sosirea primului grup de colegi din India, putem spune că suntem foarte mulțumiți de activitatea lor, motiv pentru care am recurs la recrutarea unui nou grup, de sudori de data aceasta” susține Gheorghe Cenușă, directorul general al Comelf.

Comelf SA, parte a grupului Uzinsider, este unul dintre marii producători de echipamente industriale din România, cu afaceri anuale ce se apropie de 40 de milioane euro și cca. 1000 de angajați. Compania bistrițeană, cu rădăcini de aproape 50 de ani în industria românească, este unul dintre cei 12 fondatori ai Bursei de Valori București (BVB).

Categories: Business in top

About Author