COMELF Bistriţa scade cu 14% la venituri în T1 din 2024

COMELF Bistriţa scade cu 14% la venituri în T1 din 2024

Comelf Bistriţa, producător de echipamente industriale, a înregistrat în ianuarie-martie 2024 venituri operaționale totale de 41,8 milioane de lei, în scădere cu 14,35% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.

Potrivit raportului financiar de la BVB, societatea a avut un profit de 1,78 milioane de lei, cu 39% mai mic decât în T1/2023. Declinul veniturilor a fost influenţat de scăderea preţului de vânzare pe tonă a produselor (-2%), din cauza diminuării preţului de achiziţiei a metalului și a scăderii volumelor fizice vândute (cu 12%). Vânzările au înregistrat un declin ca efect al reducerii comenzilor în primul trimestru al anului, într-un context economic global asemănător. Totuși, precizează reprezentanții Comelf, „în perioada următoare, prognoza este mult îmbunătăţită”.

Compania are o evaluare bursieră de 128 de milioane de lei, după ce acţiunile s-au apreciat cu 150% în ultimul an. Principalul acţionar al grupului este Uzinsider SA Bucureşti, cu o participaţie de 80,9% din capitalul social.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*