COMELF estimează să închidă anul cu o creștere nesperată de 16%

COMELF estimează să închidă anul cu o creștere nesperată de 16%

Compania COMELF estimează venituri în creștere cu 16% în acest an, față de 2020, arată un raport recent trimis către Bursa de Valori București.

În primele trei trimestre din 2021, veniturile operaționale ale producătorului de echipamente energetice au fost de 103 mil. lei, în creștere de la 92 de mil. lei în aceeași perioadă din anul anterior. Profitul companiei a crescut, de asemenea, cu 64,66% față de ianuarie-septembrie 2020. Conducerea COMELF crede că profitul a fost influențat favorabil de creșterea prețului de vânzare a produselor, în contextul creșterii prețului la materiile prime, dar și de menținerea costurilor fixe ale companiei.

“În perioada 01.07.2021-30.09.2021, activitatea companiei s-a desfășurat în condiții normale, cu mențiunea că prețul materiei prime și-a continuat trendul crescător, început în Ianuarie 2021. În contextul creșterii materialelor la nivel mondial, clienții companiei au compensat, deși nu în același ritm și proporție, creșterea prețului materiei prime. Clauza referitoare la evoluția prețului materiei prime de bază și prețul final al produsului a fost extinsă la majoritatea contractelor comerciale cu clienții companiei, în special la cei pentru care COMELF execută produse în serie;
Suplimentar însă, a început să crească accelerat prețul utilităților care se propagă și în prețul altor
materiale și, în special, în prețul gazelor utilizate pentru sudură. Efectul creșterii prețului utilităților va
afecta temporar rezultatul, până la o reconciliere cu clienții referitoare la creșterea prețului produselor ca
urmare a efectului creșterii prețului utilităților. Pentru următoarele 3 luni ale exercițiului financiar 2021 riscurile sunt legate de sănătatea și securitatea angajaților în condițiile pandemiei de COVID 19 și, mai departe, de incertitudinea economică mondială legată de evoluția prețurilor pentru materiale, utilități, combustibil.” – mai arată raportul companiei COMELF, parte din grupul UZINSIDER.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*