COMELF pierde cca. 150 de angajați în plină criză a forței de muncă

COMELF pierde cca. 150 de angajați în plină criză a forței de muncă

Aproximativ 150 de angajați ai COMELF SA au plecat din companie în ultimele săptămâni, pensionați la termen sau prin pensionare anticipată, spun surse din mediul de business, confirmate de surse din interiorul firmei. Măcinată deja de lipsa de personal în ultimii ani, societatea trebuie să se descurce cu cei (cca.) 850 de oameni rămași.

Criza forței de muncă lovește și mai puternic în una dintre cele mai puternice companii din Bistrița-Năsăud. O generație întreagă de angajați ai COMELF a sosit la pragul vârstei de pensionare și societatea nu are, deocamdată, cu cine să-i înlocuiască. În fiecare raport emis în ultimii ani Bursei de Valori București, managerii COMELF au insistat pe faptul că scăderea afacerii este influențată major de criza de personal. Mai mult, compania a fost implicată în mai multe parteneriate cu școli profesionale locale, în încercarea de a atrage tineri, dar rezultatele au fost sub așteptări. Tinerii de azi nu vor să muncească.

De altfel, criza forței de muncă este o problemă care lovește toate companiile din județ și din România, indiferent de domeniu. O strategie a Guvernului pentru a soluționa această situație gravă NU există, iar scăderile pe care le înregistrează afacerile se vor reflecta masiv și în încasările pe care Statul le așteaptă din impozite și taxe.

“Profitul perioadei a fost mai redus in T1 2018 comparativ cu cel realizat în perioada similară a anului precedent cu 49,18%, principalii factori care au influențat nefavorabil evoluția profitului fiind: (…) costul cu forța de muncă, în contextul fluctuației de personal, în general, dar mai ales a lipsei de personal calificat pe piața forței de muncă. Aceste două cauze majore obligă compania să utilizeze la maxim personalul existent, inclusiv prin utilizarea de ore suplimentare plătite conform Codului Muncii dar și să consume timp și resurse pentru calificarea personalului nou angajat care ajunge la o productivitate satisfăcătoare după o perioadă de minim 3 luni de la angajare”, spun managerii COMELF în raportul trimestrial (T1 – 2018) trimis către BVB.

Alo, Guvernul? Doamna Viorica mai este?

Categories: Business in top

About Author