Comelf raportează +43,32% la profit, în primul trimestru din 2019

Comelf raportează +43,32% la profit, în primul trimestru din 2019

Profitul COMELF a crescut în primele 3 luni din 2019, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 43,32%, arată compania în raportul trimestrial înaintat către Bursa de Valori București.

În plus, veniturile operaționale ale Comelf SA au crescut cu 4,45% comparativ cu cele realizate în aceeași perioadă a anului precedent, la 40 de milioane lei. “Evoluția a fost susținută de activitatea de bază, care a avut volume de comenzi ferme, omogene, permițând încărcarea capacităților corespunzator și implicit organizarea activității optim, astfel încât produsele să fie livrate la timp”. Profitul operațional a fost influențat, pe de-o parte, de volumele de vânzari mai mari în trimestrul I 2019 comparativ cu trimestrul I 2018, iar pe de altă parte de reducerea unor categorii importante de cheltuieli operaționale , în special a cheltuielilor materiale, care au o pondere semnificativă în total cheltuieli. De altfel, “reducerea cheltuielilor materiale a fost rezultatul unor optimizări în structura tehnologiilor de fabricație”, se arată în raportul conducerii Comelf.

COMELF SA, unul dintre cei mai mari producători de echipamente industriale din România, rulează aproape 40 de milioane euro anual, cu cca. 900 de angajați. Este membru fondator al Bursei de Valori București. Compania este controlată de grupul UZINSIDER, cu 80,9% din acțiuni.

 

Categories: Business in top

About Author