COMELF scade cu 21% la profit, acuzând presiunea salariilor și lipsa forței de muncă

Veniturile operaționale ale COMELF SA în primele 9 luni ale anului 2017 s-au păstrat în linie cu cele din aceeași perioadă a lui 2016, în jurul cifrei de 138 de milioane lei, însă profitul a scăzut drastic, cu 20,89%, de la 4,40 milioane lei la 3,48 milioane.
Veniturile generate de activitatea de bază a companiei au crescut totuși în T3/2017 comparativ cu T3/2016, având la bază structura de produse vândute în primele 9 luni ale anului 2017, cu un preț mediu de vânzare/tonă de produs mai mare, pe măsura complexității acestor produse. “Principalii factori care au influențat nefavorabil evoluția profitului au fost creșterea prețului materiilor prime (în medie cu 100 EUR/tonă), compensată doar parțial de creșterea prețurilor de vânzare, și lipsa de personal calificat pe piața locală a muncii. În plus, fluctuația de personal a generat și generează costuri suplimentare datorită productivității scăzute a personalului nou angajat, slab calificat. De asemenea, evoluția salariului minim dar și creșterea salariilor în sectorul bugetar au pus presiune pe costurile salariale ale companiilor private dată fiind nevoia aplicării unor majorări salariale, necesare pentru menținerea angajaților“ explică noul director general al Comelf SA, Gheorghe Cenușă, în raportul înaintat marți către Bursa de Valori București, unde compania este listată încă din 1995.
Comelf SA este o societate de producţie din domeniul industriei constructoare de masini şi are ca obiect de activitate fabricarea de echipamente pentru centrale energetice şi pentru protecţia mediului, maşini şi utilaje terasiere sau subansamble ale acestora, echipamente pentru utilaje de ridicat şi de transport, inclusiv componente ale acestora.
Uzinsider Bucureşti, controlată de oamenii de afaceri Constantin Savu și Emanuel Babici,
deţine 77,58% din Comelf SA.