Compania bistrițeană Transilvania Broker, rezultate record în T1 din 2022

Compania bistrițeană Transilvania Broker, rezultate record în T1 din 2022

Unul dintre cei mai mari brokeri de asigurări din România, Transilvania Broker, cu sediul central în Bistrița, a anunțat rezultate record pentru primul trimestru din 2022: +66,3% la capitolul venituri din exploatare și +159,6% la indicatorul profit net.

“Primul trimestru al anului 2022 se încheie, pentru Transilvania Broker de Asigurare S.A. cu creșteri trimestriale record față de perioada de referință (T1 din 2021 – nn.). Alimentată atât de evoluțiile din piața de asigurări, dar și de rezultatele campaniilor de promovare și dezvoltare, dinamica indicatorilor de rezultat și performanță marchează un volum al primelor intermediate cu 89% deasupra nivelului din primul trimestru al anului 2021 (perioada de referință), care a antrenat creșterea cu 66,3% a veniturilor din activitatea de distribuție de asigurări. Dincolo, însă, de creșteri de volum, optimizarea structurii cheltuielilor de exploatare a antrenat creșterea marjei profitului de la 9,16% în perioada de referință, la 14,3% în perioada de raportare. Aceasta a avut ca rezultat un profit net de peste 2,5 ori mai mare decât cel raportat la 31.03.2021 și a compensat efectele diminuării comisionului mediu brut de intermediere de la 18,5%, la 17% în aceeași perioadă.” – spune executivul companiei în raportul înaintat către Bursa de Valori București (BVB), unde Transilvania Broker este listată sub simbolul bursier TBK.

Veniturile din exploatare au depășit 36,5 mil. lei, iar profitul net a depășit 5,2 mil. lei – în primele 3 luni din acest an.

“Susținută de evoluțiile din piața de asigurări, clasa RCA a contribuit în cea mai mare măsură la creșterea valorică absolută a volumului de prime intermediate în primul trimestru al anului 2022 față de primul trimestru al anului 2021. În același timp, toate clasele de asigurări cele mai importante după ponderea în totalul primelor intermediate prezintă creșteri semnificative în perioada de raportare. Clasa de asigurări RCA a raportat volume cu 115% superioară față de perioada de referință, clasa A13 (Răspundere civilă generală) a înregistrat o creștere cu 103%, clasa A8 (Incendiu și calamități naturale) cu 22%, A9 (grindină, îngheț și alte riscuri decât cele prevăzute în A8) cu 19%, în timp ce primele intermediate pentru asigurări de tip CASCO s-au majorat cu 14% în aceeași perioadă. De asemenea, clasele C1 și C3 de asigurări de viață au înregistrat creșteri importante, de +41% și, respectiv, +907%, valoarea totală a primelor intermediate ajungând la 1.448 mii lei, de 3,4 ori nivelul aferent trimestrului I al anului anterior.” – arată raportul companiei.

La 22.03.2022, au fost convocate Adunările Ordinare și Extraordinare ale Acționarilor Transilvania Broker de Asigurare S.A. care au discutat și aprobat distribuirea a 7.500.000 lei ca dividende acționarilor îndreptățiți, ceea ce reprezintă sume cu 74,4% mai mari decât dividendul aferent exercițiului financiar anterior, precum și bugetul de venituri și cheltuieli, componența structurilor de guvernanță corporativă și completarea obiectului secundar de activitate al Societății.

Compania îi are ca acționari principali pe Gabriel Login (42% din numărul total de acțiuni) și Dan Niculae (26,4%).

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*