Comuna PARVA și-a cumpărat o superdronă, de aproape 400.000 lei, pentru supraveghere și monitorizare!

Comuna PARVA și-a cumpărat o superdronă, de aproape 400.000 lei, pentru supraveghere și monitorizare!

Compania brașoveană B2B Digital va furniza comunei Parva un „sistem aerian fără pilot uman la bord” – compus din dronă, stație mobilă, camere, cu diverse sisteme, softuri și accesorii/elemente conexe acestora – în valoare de 386.780 lei.

Contractul a fost atribuit zilele trecute, în urma unei licitații publice, și este finanțat din PNRR.

“Din dorința de a asigura un cadrul transparent și de a sprijini luarea anumitor decizii, la nivelul comunei Parva, se urmărește implementarea unui sistem aerian fără pilot uman la bord pentru activități de prevenție și monitorizare, inclusiv a activităților de exploatare forestieră din comună, măsurare cadastrală și alte activități administrative specifice, după caz” – spun reprezentanții Primăriei, în caietul de sarcini.

Sistemul aerian va avea autonomie maximă de 55 de minute, viteză de zbor: 23 m/s (S-mode) ; 17 m/s (P-mode), rezidență de vânt: 12 m/s (12 m/s la decolare și aterizare) și comunicare prin radio cu raza de acțiune de 8 km, fără obstacole sau interferențe.

Proiectul “Sistem inteligent de management local în Comuna Parva, județul Bistrița-Năsăud” este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, cu 1,9 milioane de lei din care 1,5 milioane de lei finanțare și 300.000 de lei TVA.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*