Comunicat de presă – rezultate campanie națională

În perioada 01.02- 29.02.2024 s-a desfăşurat Campania naţională de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici şi mijlocii.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud au demarat acţiuni de informare şi conştientizare a angajaţilor/ lucrătorilor şi angajatorilor cu privire la obiectul negocierii colective, participarea și reprezentarea în negocierea colectivă, procedura de negociere colectivă şi efectele contractelor colective de muncă, precum şi principalele beneficii ale negocierii colective. Procedura de negociere colectivă este reglementată de legea dialogului social care recunoaște atât pentru sectorul privat, cât şi public, autonomia şi egalitatea părţilor în negocierea condiţiilor de încheiere a convenţiilor colective, precum şi dreptul la informare în susţinerea negocierilor. Au fost efectuate un număr de 49 de acţiuni de informare şi control, au fost dispuse un număr de 18 măsuri, pentru remedierea deficienţelor constatate.

A fost organizată o întâlnire cu membrii CECCAR- Filiala Bistrița-Năsăud, în data de 29.02.2024, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud, la care au fost prezentate informaţii referitoare la prevederile Legii nr.367/2022- privind dialogul social şi precizări cu privire la Regulamentul de ordine interioară, subliniindu-se obligaţia de informare a salariaţilor, permanent, cu privire la modificările legislative. Au fost transmise informări către întreprinderile cu peste 10 salariaţi.

Berbecar Otilia,

Inspector şef ITM Bistriţa-Năsăud

Categories: Uncategorized

About Author