CONAF devine vocea femeilor de business din România. O bistrițeancă e în conducerea organizației.

CONAF devine vocea femeilor de business din România. O bistrițeancă e în conducerea organizației.

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) organizează joi, 7 martie, la Opera Națională din București, un eveniment de proporții dedicat femeilor din businessul autohton.

 Numită sugestiv “Women in economy”, manifestarea își propune să promoveze femeia-antreprenor, dar și beneficiile pe care le poate aduce apartenența la o organizație precum CONAF, care veghează interesele femeilor de afaceri din România.

CONAF a fost constituită în 2018, având printre obiective: protejarea intereselor antreprenoarelor la nivel local, regional, național și internațional; implicarea activă a mediului de afaceri în comisii de dialog social la nivel național și internațional; construirea de parteneriate strategice cu alte confederații; realizarea unor parteneriate public private; îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a stimula creșterea economică. La acest moment, CONAF are reprezentanțe în mai multe județe din România, sediul central fiind la București. În Bistrița-Năsăud, organizația este reprezentată de Gabriela Montoiu, proprietara Atelierului de Imagine Prompt Communication. De altfel, aceasta face parte și din Consiliul Director al CONAF.

Gabriela Montoiu: Mi-am dorit mereu să răstorn tipare!

“Să oferi ceva bun comunității din care faci parte atunci când ai oportunitatea și să lași ceva constructiv în urma ta sunt principii prin care mi-am fundamentat caracterul personal și profesional. Spiritul antreprenorial îmbinat cu talent, perseverență, studiu continuu și autodepășire m-au sprijinit în construirea unui traseu antreprenorial elaborat. Gestionez un business de calitate în lumea comunicării și a publicității, Atelierul de Imagine Prompt Communication. Un proiect de business născut din pasiune, care a generat la rândul său un portofoliu de nenumărate alte proiecte adiacente, dedicate clienților și comunității. Ca profesionist mi-am pus întotdeauna amprenta asupra proiectelor realizate și mi-am dorit mereu să răstorn tipare, să revoluționez și să intervin prin inițiativele mele în schimbarea de mentalități. Fiecare proiect în care mă implic, fiecare lucrare, fiecare eveniment, fiecare relație profesională poate ajunge la nivelul de excelență. Pe acest principiu mă bazez în profesie, în proiectele sociale organizate, în viață.

Sunt onorată sa fac parte din Consiliul de administrație a CONAF și din această postură militez cu toată credința pentru prezența femeilor în afaceri! În județul nostru există multe femei care au fondat sau conduc un business și care ar putea avea nevoie de îndrumare sau asistență pe anumite domenii. Le chem spre CONAF și le promit că vom găsi soluții la multe dintre problemele lor! Totodată, dacă vom vorbi pe o singură voce, prin CONAF, vom reprezenta o forță la orice discuție cu factorul administrativ sau politic”, a spus, pentru BistritaBusiness.ro, Gabriela Montoiu.

Aceasta este implicată și în organizarea evenimentului de la București, despre care crede că va deveni cea mai importantă manifestare dedicată femeilor de business din România.

Cristina Chiriac, CONAF: Am învățat să învingem mentalitățile!

“De 10 ani promovez asiduu antreprenoriatul românesc pentru că acesta este singura soluție viabilă pentru o economie sănătoasă. Departe de definiții, predicții sau analize există o lume aparte, lumea antreprenorilor, lumea celor care să încăpățânează să reziste cu perseverență oricăror provocări fie ele legislative, economice sau culturale. Am învățat în acești 10 ani că pentru a supraviețui îți trebuie mai mult decât rezistența unui maraton și aptitudinile unui sportiv de performanță, îți trebuie un nucleu dur pe care să te poți baza în momentele de răstriște. Anul trecut, am scris o parte din ceea ce înseamnă istoria antreprenoriatul feminin. Oficial, a luat ființă CONAF – singura confederație patronală pentru antreprenoriat feminin, o entitate care susține, promovează și coagulează forța antreprenorilor din România. În toți acești 10 ani am construit, am pus cărămidă peste cărămidă, pentru că am înțeles că avem nevoie de o construcție temeinică care să ne apere la vremuri de răstriște. Construcția noastră se bazează pe oameni care simt și vibrează asemeni nouă. Și dacă vreți o definiție a ceea ce facem noi vă pot spune că noi cei de la CONAF am depășit stadiul definițiilor și al paradigmelor, am învățat să schimbăm conceptele, să învingem mentalitățile și să avem curaj să construim comunități: Felicit, curajul și inițiativele Gabrielei Montoiu de a construi alături de comunitatea antreprenorială. A înțeles că este nevoie de unitate antreprenorială mai presus de ambitii si orgolii.“ susține Cristina Chiriac, Președinte CONAF.

Cristina Chiriac este economist, specializată în finanțe, bănci, burse de valori și asigurări, este consultant și auditor financiar, practician în insolvență, mediator și arbitru internațional în mediere. Este Doctor în Economie, antreprenor, fondatoarea brandului Flori de Ie, Ambasadoare a antreprenoriatului feminin, mentor în programe de sprijinire a antreprenoriatului și autorul cărții „Marea privatizare”. Este Președintele Asociației Nationale a Antreprenorilor, a Federației Patronatelor Femeilor Antreprenor și a Confederației Nationale pentru Antreprenoriat Feminin.

Detalii despre CONAF și despre eveniment găsiți aici: https://www.conaf.ro/

Ziarul BistritaBusiness.ro recomandă acest eveniment și susține toate activitățile CONAF.

 

 

 

Categories: Business in top

About Author