Consiliul Județean crește cu 10 mil. lei bugetul pentru reabilitarea Castelului Teleki de la Comlod

Consiliul Județean crește cu 10 mil. lei bugetul pentru reabilitarea Castelului Teleki de la Comlod

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud majorează cu 10,2 milioane lei, din surse proprii, bugetul alocat pentru reabilitarea Castelului Teleki de la Comlod, acesta ajungând la 51,4 milioane lei (cea mai mare parte din fonduri europene). O licitație pentru desemnarea unui constructor a fost desfășurată anul trecut, ofertele fiind încă în evaluare.

“Diferența de valoare rezultată în urma actualizării documentației tehnico-economice, faza PT se datorează inserării în Devizul general a liniei 3.8.3 Coordonator în materie de securitate și sănătate în valoare de 75.000,00 lei fără TVA (89.250,00 lei cu TVA) precum și a Capitolului 7 Cheltuieli aferente marjei de buget și pentru constituirea rezervei de implementare pentru ajustarea de preț, în valoare de 8.463.720,49 lei fără TVA (10.071.827,38 lei cu TVA). Această diferență de valoarea va fi suportată din Bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Bistrița-Năsăud, cheltuielile fiind neeligibile, în conformitate cu cererea de finanțare a proiectului.” – se arată în documentul adoptat azi de Consiliul Județean.

La licitația din 2023 au participat:

  1. CONTRANSCOM CONSTRUCȚII BENȚA (Mureș, proprietarul deține și brandul CAPAROL)
  2. Asocierea GRUP CONSTRUCTII EST (Iași) și ÎNDEMÂNAREA PRODCOM
  3. Asocierea EURAS (Satu Mare), LUCICOR PROD și Muzeul Județean BN
  4. Asocierea ADDCONCEPT (Cluj), KVADRUM AXIS S.R.L.

În acest moment, ofertele depuse sunt în reevaluare, după decizia CNSC din 19 februarie a.c., prin care au fost admise parțial o serie de contestații.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*