Consiliul Județean intră discret în acționariatul LDP Security, dar planul poate fi de a o prelua integral

Consiliul Județean intră discret în acționariatul LDP Security, dar planul poate fi de a o prelua integral

Consiliul Județean (CJ) Bistrița-Năsăud a făcut ieri un prim pas spre preluarea LDP Security, firmă unde acționar principal rămâne Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) SA.

 Decizia a fost previzibilă, în condițiile în care LDP SA, compania-mamă deținută tot de CJ, a trecut printr-o perioadă foarte nefastă, existând pericolul să tragă după ea, într-o eventuală insolvență, și LDP Security, deși aceasta nu are probleme financiare. Soluția de a evita acest pericol este ca LDP Security să treacă direct în proprietatea CJ, posibilitate care se discută de ceva vreme în birourile oficialilor județului. Prin mărirea de capital de ieri, CJ intră deocamdată cu numai 5 părți sociale între proprietarii LDP Security. Celălalt asociat are 3737 de părți sociale. Raportul va putea fi inversat însă foarte ușor în viitor, printr-o nouă majorare de capital, sau alte variante.

LDP SA a avut în 2016 o cifră de afaceri de 4,4 milioane euro, cu 105 angajați, iar LDP Security a rulat aproape 1 milion de euro, cu 172 angajați. Anul 2017 a fost însă foarte slab pentru prima și în creștere pentru cea de-a doua. În încercarea disperată de a ajuta LDP SA, Consiliul Județean a împins-o la licitația pentru deszăpeziri, unde a câștigat împreună cu Dimex 2000 Company un contract de peste 20 milioane lei.

Categories: Local

About Author