Consiliul Județean vrea să împrumute 100 mil. lei ca să realizeze anumite investiții

Consiliul Județean vrea să împrumute 100 mil. lei ca să realizeze anumite investiții

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud vrea să ia un împrumut de 99.990.521 lei de la Ministerul Finanțelor pentru a putea finaliza anumite investiții, cum ar fi demolarea unor clădiri din curtea Spitalului Județean, consolidarea drumului spre Budacu de Sus, sau modernizarea drumului Silivașu de Câmpie-Șopteriu.

Conform proiectului de hotărâre pregătit pentru ședința CJ de azi, 30 septembrie, ”contractarea împrumutului va fi realizată pentru o perioadă de 5 ani, cu dobândă ROBOR la 3 luni comunicată de Banca Națională a României în ultima zi lucrătoare a lunii anterioare autorizării împrumutului, la care se adaugă o marjă în funcție de scadența împrumuturilor; rata dobânzii rezultată rămâne fixă pe toată durata de derulare a împrumutului. Marja se stabilește la 1,5 puncte procentuale pentru scadențe între 3 și 5 ani inclusiv, cu posibilitatea rambursării anticipate, parțial sau integral”.

Potrivit OUG nr. 83/28.07.2021, unităţile administrativ-teritoriale pot solicita de la Ministerul Finanţelor, în cursul anului 2021, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita unui plafon de contractare/tragere în sumă de 100 milioane lei, pentru anumite tipuri de investiții sau co-finanțări.

Mai jos, lista completă a obiectivelor pe care CJ vrea să le finanțeze din acest împrumut.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*