Constructorul LDP confirmă că statul întârzie constant cu plățile pentru lucrări

Constructorul LDP confirmă că statul întârzie constant cu plățile pentru lucrări

Unul dintre constructorii importanți din județ, compania Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) SA, confirmă analiza realizată de BistritaBusiness.ro, care a relevat întârzieri din partea statului la plata facturilor pe lucrări efectuate în 2020.

“Este o situație generală, care ne-a afectat și pe noi. Avem peste 2 mil. lei de recuperat din diverse contracte, cu facturi emise în lunile septembrie și octombrie. Lucrările respective sunt finanțate prin PNDL, program care a funcționat foarte bine până anul trecut. Plățile se făceau la 30 de zile. Am avut și o situație într-o comună, cu un proiect pe fonduri europene, unde o factură emisă în aprilie a fost achitată abia în octombrie.” – explică managerul companiei Ciprian Breșfelean.

“Incertitudinea este adversarul nostru acum, pentru că nu putem planifica nimic. Întârzierile acestea la plată ne dau peste cap toată activitatea, avem nevoie de lichidități pentru că furnizorii noștri de bitum, ciment, piatră, motorină și alte materiale nu mai trimit marfă decât cu plata în aceeași zi. Acum un an plăteam la 30-45 zile. Ezităm să mergem la noi licitații, pentru că nu vrem să intrăm într-un blocaj, practic se creează un cerc vicios. Beneficiariiprimăriile ridică din umeri, subliniind că nu e vina lor. Ne uităm cu toții spre București, de unde ni se spune, la televizor, că veștile sunt bune, că ratingul României e bun, că UE ne oferă 80 de mld. euro, că există bani pentru plăți. Realitatea de zi cu zi e alta, din păcate” – mai spune managerul LDP.

În opinia acestuia, există două variante posibile care să explice acest haos: ori nu sunt bani la nivel de Guvern și se împarte mărunțiș de pe fundul sacului, ori vorbim de incompetență la nivelul unor ministere.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*