Consumă local, consumă proaspăt! Azi, Ouă de Blăjeni!

Consumă local, consumă proaspăt! Azi, Ouă de Blăjeni!

Bistrița Business lansează astăzi o nouă rubrică numită „Consumă local”, prin care încurajează bistrițenii să consume produse alimentare din județul nostru. În fiecare episod vom prezenta câte un producător local care merită să fie susținut de consumatori, beneficiile venind și în sens invers. Ce beneficii? Produse proaspete, sosite de la doi pași, iar banii rulați rămân în economia județului Bistrița-Năsăud.

Astăzi, Domenico Impex, cu ferma în Blăjenii de Jos, cel mai mare producător de ouă din regiune. Cu o capacitate de 13.500 de ouă pe zi, ferma gestionată de familia Telcian livrează în mai toate rețelele locale de magazine din județ.

Povestea de business a familiei Telcian e o dovadă că tenacitatea și curajul sunt ingrediente de bază într-o afacere. Cu experiență în agricultura mare din 1994, antreprenorii au înființat inițial o mică fermă de găini în curtea casei, pe care au dezvoltat-o ulterior la Monari și mai apoi la Blăjenii de Jos, cu ajutorul fondurilor europene.

“În această perioadă avem o medie de 14.500 de găini în fermă și o producție zilnică de cca. 13.500 de ouă, pe care le livrăm cu flota auto proprie în magazine din tot județul. Furajele le producem noi, exclusiv din cereale, fără alte adaosuri, recolta de pe cele 80 ha de teren pe care le cultivăm. Am luat în chirie fosta fabrică de nutrețuri concentrate (FNC) de la Beclean și acolo producem hrana pentru păsări. Avem însă în vedere să construim aici, lângă fermă, propriul FNC” – spune Ioan.

De ce am alege să consumăm ouă de Blăjeni și nu ouă produse în ferme situate la sute de kilometri de Bistrița, în alte județe, sau chiar în altă țară? Trei argumente: cu ferma atât de aproape, e firesc ca ouăle să fie mereu proaspete; familia Telcian hrănește păsările doar cu hrană naturală, produsă chiar de ea; cumpărând de la o firmă bistrițeană, banii rămân în economia județului, nu pleacă spre alte destinații.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*